Vintage Paint krijtverf: Nordic colours with a French touch!

ban krijtverfblog

 

 

 

 

 

 

Wat  is Vintage Paint Krijtverf?

Vintage Matt Furniture Paint is een krijtverf ontwikkeld door het Deense merk Jeanne d’Arc Living. Hun magazine is al jarenlang mijn favoriete interieurblad. Ze hebben een unieke stijl qua interieur en inspiratie: Skandinavisch met een Franse toets. Op vraag van hun lezers hebben ze naast hun prachtige vintage meubels en decoratiestukken,enkele jaren geleden, ook een assortiment krijtverf aan hun gamma toegevoegd. Ikke blij natuurlijk!

Vintage Paint is gemaakt volgens oude recepten en bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten. De verf hecht op zowat alle oppervlakken: hout, muren, metaal, stof, leder, ja zelfs glas!

Deze krijtverf vraagt (meestal) weinig voorbereiding of schuurwerk. Is op waterbasis waardoor ze makkelijk aan te brengen is, vlug droogt en zo goed als geurloos is.

Een uitgebreid gamma aan bijproducten zoals de gekleurde was, vernis, crackle effect en de metaalkleuren geven je oneindig veel mogelijkheden om het geschilderde oppervlak af te werken. Zo krijg je een uniek resultaat, helemaal naar jouw goesting en stijl.

Met de sjablonen, vintage afbeeldingen, prachtig vintage behangpapier, leuke deurknoppen, houders voor planken en  gordijnen kan jij je helemaal uitleven!

De verfborstels zijn van hoge kwaliteit en als je er zorg voor draagt gaan ze jaaaaaren mee.

Vintage Paint Matt Furniture Paint heeft trouwens onlangs, als één van de weinige krijtverven, het ecolabel gekregen!

thumbnail_Outlook-lilftxw1

 

 

 

 

 

 

 

De voordelen van Vintage Paint Krijtverf

 • hecht met weinig voorbehandeling op bijna alle oppervlakken
 • mooi glad en mat oppervlak
 • vraagt weinig of geen schuurwerk
 • is op waterbasis: makkelijk te verwerken, korte droogtijd, materiaal (borstels) gewoon spoelen met water
 • zo goed als geurloos
 • is goedgekeurd voor gebruik op kindermeubels
 • 57 prachtige kleuren die je bovendien makkelijk met mekaar kunt mengen om zo je eigen kleur te maken
 • geen ammoniak, loodvrij
 • geen dierlijke ingrediënten, vegan
 • kan ook op muren, vloeren
 • geschikt voor buiten

De afwerking

Deze hangt af van het gebruik van het geschilderde oppervlak. Een meubel of decoratiestuk dat in een ruimte staat kan zonder beschermlaag. Intensief gebruikte oppervlakken zoals een tafelblad, een trap of een vloer vragen uiteraard een degelijke beschermlaag. En kindermeubels moeten natuurlijk beschermd worden tegen plakkerige kinderhandjes en makkelijk te reinigen zijn.

Waarom kiezen voor Vintage Paint Krijtverf?

Hoe vaak ben je al voorbij die ene kast in je huis gelopen met het idee deze ooit eens aan te pakken? Wat houdt je tegen?  Zie je het niet zitten om eerst uren te schuren? Kijk je op tegen een omslachtige voorbereiding? Ben je niet zeker van het resultaat? Wat als het fout loopt en je het verknoeit! Je stelt de klus steeds uit en dat is jammer, want het is toch veel leuker om te genieten van een kast die je mooi vindt!

Vintage Paint maakt de klus eenvoudig en plezant.

Het geweldige gevoel dat je ervaart als je voor de eerste keer met Vintage Paint verft, is onbeschrijfelijk! Je ontdekt, elke keer opnieuw, hoe eenvoudig het is om met onze krijtverf te werken.

Vintage Paint is een natuurlijke, soepele en romige verf op waterbasis, die eenvoudig te verwerken is en die je direct kunt aanbrengen zonder eerst te hoeven schuren, buiten een paar uitzonderingen. Handig toch? Het product is getest en goedgekeurd voor gebruik op kinderspeelgoed en -meubels, hetgeen ook een voordeel is voor mensen met een gevoelige huid of allergie.

collage verf pasen

 

 

 

 

 

Dus…

zoals je merkt, mogelijkheden zat! En je hoeft het niet allemaal alleen uit te zoeken. Wil je aan een verfklus, groot of klein, beginnen? Kom gerust eens langs. Ik neem je graag mee in de wondere wereld van Vintage Paint krijtverf en hou er van om mensen te inspireren!

Nog een tip:

Maak een foto van het stuk dat je wilt bewerken, of breng het mee als het niet te groot is. En neem ook een foto van de ruimte waar je het wilt zetten. Dat is handiger om kleuren te kiezen en alles op mekaar af te stemmen.

Ik kijk er naar uit om samen met jou te zoeken naar de mooiste kleur en de beste techniek om je lievelingsstuk te restylen!

Nog een warme en creatieve groet!

Liliane

adreskaartje mails

 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*