OVER MIJ

Over mezelf…

25 Jaar geleden….

Toen ik 25 jaar geleden een eigen zaak startte als medische pedicure had ik geen enkele ervaring als ondernemer. (ik kwam uit de verpleging) Bovendien had ik ook geen ondernemersachtergrond want niemand in mijn familie was zelfstandige
Het ging toen zo: je had een getuigschrift van je opleiding, zorgde voor een praktijkruimte, schreef je in bij de kamer van koophandel, kreeg een handelsregister, btw nummer en je kon met je zaak beginnen. Van begeleiding of ondersteuning was geen sprake, je was zelfs niet verplicht een cursus bedrijfsbeheer te volgen.

Instituut Caresse

Zodoende moest je alles zelf uitzoeken. Daar heb ik heel wat tijd ingestoken en leergeld voor betaald! Maar mijn passie voor het beroep en de interesse voor het ondernemen  deden me doorzetten. Enkele jaren later, met meer ervaring, meer zelfvertouwen en een duidelijke visie ben ik de trotse eigenares van mijn succesvol schoonheidsinstituut : Instituut Caresse. Een zaak met fijne, trouwe klanten en een mooie omzet. Mijn klanten zijn echte fans, ze maken spontaan reclame voor mij en mijn zaak. Bijna wekelijks mag ik nieuwe klanten verwelkomen.

Ondernemer zijn en de evolutie in onze branche hebben mij altijd mateloos geboeid! Zo vind ik als 50 plusser de digitale ontwikkeling spannend en leuk want er zijn nu zo veel meer mogelijkheden om je bedrijf in de kijker te zetten! Alleen moet je weten hoe je ze efficiënt kunt inzetten.

De veranderingen en de trends in de personenverzorging maken een grote omwenteling door. Klanten zijn op zoek naar expertise,  uitstekende en vooral persoonlijke service. Je hoeft geen 20 verschillende verzorgingen te hebben om een klant “a la carte” te helpen. Zelf heb ik na enkele jaren resoluut voor een duidelijk aanbod gekozen, gelaatsverzorging en medische pedicure en heb nog nooit om klanten verlegen gezeten . Bovendien zijn verzorgingen ondanks het zogezegd beperkt aanbod geen eenheidsworst maar echt maatwerk bij mij.

Vandaar dat ” levenslang leren” zo belangrijk geworden is. Bovendien is het voor jezelf veel leuker werken als je een dynamisch bedrijf hebt dat mee evolueert, het houd je scherp, je houdt de sleur buiten. Stilstaan is achteruitgaan!

Producten verkopen was vroeger voor mij net zoals voor veel collega’s een klus, een karwei tot ik de juiste mindset en het goede systeem gevonden had. Nu voelt dit heel natuurlijk aan en gaat het makkelijk. Want laten we wel wezen, verkoop is een mooie bonus en een mogelijkheid om je omzet te doen groeien zonder nog meer uren te presteren.

En nu aan jou!

En nu is het tijd om met mijn kennis en ervaring jou te helpen jouw droomzaak uit te bouwen. Tijd om jou te helpen je droom, je visie, je passie in de wereld te zetten. Zodat jij elke dag opnieuw met plezier en succes je werkdag begint in jouw instituut, salon of praktijk, een zaak met fijne klanten die bereid zijn om voor jouw uitstekende service te betalen!

 

 

 

fotozw_liliane2

Download gratis

Slapendklantenarchief7

Gratis tips om met je klantengegevens je beautyzaak doet groeien.


Ik kijk er naar uit om samen met jou te een vliegende start te nemen.

Investeer in jezelf en in je toekomst !