Met wie zou jij een uur willen vastzitten in een lift?

Haha, neen dames ik bedoel niet George Clooney en Co…

Waar ik naartoe wil is: naar wie kijk je op, met wie zou je een uur ongestoord willen praten, vragen stellen over je beroep, je business? Van wie denk jij in dat uur ontzettend veel te leren?

elevator-939515_1280

Zelf moet ik daar niet lang over nadenken… voor mij zou het fantastisch zijn ergens tussen twee verdiepingen te hangen met Jane Wurwand. Zij is de CEO van IDI het International Dermal Institute en van Dermalogica. Jane wie? En waarom? Wel omwille van…

jane-wurwand-edit-07blog

Haar inspirerend verhaal.

Ze is Engelse van origine en is na haar studies voor schoonheidsspecialiste beginnen werken in een salon. Ze deed dit met zoveel overtuiging en toewijding dat ze snel doorgroeide in de zaak. Wat ze al vlug opmerkte was dat deze opleiding een goede basis was maar zeker niet voldoende om zelf een zaak te runnen. En bovendien werd er niet voorzien in bijscholing waarmee ze haar kennis kon vergroten. De enige mogelijkheid voorhanden om bij te leren was, van “oude rotten” in het vak en haar opgedane ervaring. Ze vond dit een gemiste kans voor de sector en besloot hier iets aan te doen.

Ze richtte zelf een schooltje op The International Dermal Institute en trok de juiste mensen aan om les te geven. In het begin was dit niet meer dan een klein klasje enthousiastelingen. Maar haar “schooltje” groeide uit tot een internationaal opleidingscentrum voor schoonheidsspecialistes ver buiten de grenzen. Ze leerde collega’s welke ingrediënten een product moest bevatten en aan welke eigenschappen dit moest voldoen om tot een bepaald resultaat te komen.

Al gauw kreeg ze te horen dat producten die aan deze eisen voldeden niet of nauwelijks te vinden waren. Een sein voor Jane om de mouwen op te stropen! Ze zocht de juiste mensen en samen gingen ze aan de slag om deze producten te maken. En zo is Dermalogica ontstaan. Een productlijn voor huidverzorging dat inmiddels over heel de wereld door vele schoonheidsspecialistes gebruikt wordt.

Jane kwam in de jaren tachtig samen met haar man, een paar koffers en 13000$ in America aan en dacht toen zeker niet dat ze jaren later het hoofd zou zijn van twee internationale vestigingen met een miljoenen omzet!

Wat is haar geheim?

Het is niet echt een geheim want ze vertelt het aan iedereen die het horen wilt, niet om op te scheppen, maar om collega’s te motiveren en te inspireren. Dit is wat haar gebracht heeft waar ze nu staat:

  • Haar liefde en passie voor het vak.
  • Haar rotsvaste overtuiging dat je als vrouw financieel onafhankelijk moet zijn.
  • Haar geloof in ijzersterke discipline
  • Haar gevoel dat ze zoveel mogelijk vrouwen in de sector wil helpen een succesvolle zaak uit te bouwen
  • Haar duidelijke visie op de toekomst en de resultaten die ze voor ogen had(en heeft).
  • Haar principes waar ze niet van wil afwijken voor gemakkelijk gewin.
  • Haar overtuiging dat een leven lang leren onmisbaar is.
  • Haar nieuwsgierigheid naar de evolutie en trends in de sector( aan hypes doet ze niet mee)
  • Haar interesse in het veranderend gedrag van de klanten en de zoektocht om daar aan tegemoet te komen én de kwaliteit te behouden.

En zo kan ik nog wel even doorgaan… Je denkt misschien dat ze ongelofelijk veel geluk gehad heeft of uit een rijke familie komt. Helemaal niet, ze had wel een duidelijk doel voor ogen, paste het aan waar nodig en liet zich niet ontmoedigen bij tegenslag. Wat ze doet, doet ze met haar hart en in alle eerlijkheid. En als het nodig is zal ze je een liefdevolle schop onder de kont geven!

 

Moeten we dan allemaal CEO van een grote firma worden?!

Nee natuurlijk niet! Maar wat ik zonet opgesomd heb kan je wel helpen om de zaak waar jij van droomt of die je voor ogen hebt in de markt te zetten. Jij kunt je zodanig onderscheiden dat mensen niets liever willen dan bij jou klant te zijn. Daarbij zijn twee zaken onmisbaar: een passie voor je beroep en een duidelijk beeld van wat je wil, voor wie je het doet en waarom. Het resultaat is jouw droomzaak waar je iedere dag met plezier in en aan werkt en die je een mooie omzet geeft.

Op www.dermalinstitute.com vindt je de replay van Jane’s laatste congres. Heel inspirerend!

Dus nu weet je met wie ik graag een uurtje in de lift zou vastzitten. En jij? Met wie zou jij graag een tijdje tussen twee verdiepingen hangen? Ben benieuwd… laat het weten in de comment hieronder.

Warme groetjes,

Liliane

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*