Contact: 0496 36 54 98

Ontwerp zelf een vintage hoedendoos met strepen en vintage print

Ontwerp zelf een vintage hoedendoos met strepen en vintage print

Ontwerp zelf een vintage hoedendoos met strepen en vintage print

hoedendozen zijn prachtige decoratiestukken en bovendien leuke opbergers waar je heel wat spulletjes in kwijt kunt. Het plezante is, dat je ze naar eigen smaak en stijl kunt decoreren.

Zelf ben ik zot van de Frans-Skandinavische stijl en koos voor een streepjespatroon met print.

Misschien denk je dat er voor een strepenpatroon veel meet- en rekenwerk nodig is. Dat hoeft niet. Met schilderstape is dit eenvoudig en het gaat bovendien vlug.

In de video toon ik hoe je dit doet. In principe kan je deze eenvoudige techniek toepassen op alles waar je met verf een streepjespatroon wilt op aanbrengen.

Klik op de onderstaande foto om de video te bekijken.

Voor de kleinere doos gebruikte ik de “postzak” of “graanzak” print. Dit streepjespatroon heeft vele verschillende uitvoeringen en wordt ook aangebracht met behulp van schilderstape. In een volgende blog ga ik hier dieper op in.

Voor beide dozen gebruikte ik de volgende kleuren: Warm Cream, French Lavander en French Grey. De French Lavander is misschien niet de meest voor de hand liggende kleur, maar ik koos deze omdat in de tekst “Eau de Lavende” voorkomt. En bovendien is het een prachtige kleur! In het gamma van Vintage Paint zitten 3 lavendel kleuren en een uitgesproken paars: Dark Purple.

De violette en paarse tinten laten zich goed combineren met grijs, bruin, zacht roze, crème kleur en wit.

Nog een tip: gebruik je meerdere dozen, kies dan verschillende formaten dat oogt mooier. Varieer met de print en het streepjespatroon. Zo zijn ze niet identiek maar passen ze wel perfect bij mekaar.

De hoedendozen zijn beschikbaar in 5 verschillende formaten. Ze zijn gemaakt in bruin onbewerkt karton en heel stevig.

Schilderstape of afplaklint vindt je in elke doe-het-zelf zaak in verschillende breedtes en ik heb meestal ook wel een voorraadje liggen. 😉

Voila, dat was het weer voor deze blog, ik wens je veel inspiratie en verfplezier. En je weet het hé, heb je vragen, stuur gerust een mailtje of kom langs in de winkel.

Instituut Caresse B.Vandammestraat 18 8370 Blankenberge. Tijdens de schoolvakanties gesloten op maandag en woensdag.

Mail mij: liliane_minnoy@outlook.be

Hele warme en creatieve groetjes xoxo

Liliane

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*