Contact: 0496 36 54 98

Make over Ikea Trapje met vintage paint en sjabloon

Make over Ikea Trapje met vintage paint en sjabloon

Ik hoop dat jij en de mensen rondom jou oké zijn! Aangezien we in ons kot moeten blijven dacht ik dat een beetje inspiratie wel leuk zou zijn. We kunnen niet blijven poetsen hé. Je hebt waarschijnlijk hier of daar wel een klein meubel staan dat je allang eens wou aanpakken. Nu is het er echt wel het ideale moment voor.

Zo ook voor mij, gezien de zaak verplicht gesloten is. Ik had al een hele tijd geleden twee trapjes van Ikea gekocht. Ik ging ze wel eens een andere look geven en nu had ik natuurlijk geen enkel excuus meer…

Dit Bekväm trapje is wereldberoemd en staat bij ontelbare gezinnen in huis denk ik. Dat is niet zo verwonderlijk, het is heel praktisch, stevig en handig. Het is gemaakt van onbewerkte en geschaafde beuk. Daardoor is het makkelijk om het te bewerken en er een heel persoonlijke toets aan te geven. Zo past het dan ook in omzeggens elk interieur.

Hoe maak je van dit trapje een uniek stuk?

Het eerste exemplaar was bedoeld voor in de keuken. De kleuren zijn daar overwegend zwart en wit dus de keuze lag voor de hand: White Cream en Black Velvet van Vintage Paint.

Een tip: als je een meubeltje wilt schilderen kijk dan eerst eens goed rond in de ruimte waar je het wilt gebruiken. Wat zijn de kleuren in die kamer? Ga je daar in mee, of ga je juist voor contrast zorgen? In een kinderkamer kunnen vrolijke contrasterende kleuren, die toch bij mekaar passen, heel leuk zijn. Hou je meer van rust dan blijf je best binnen hetzelfde kleurenpalet. Ga vooral voort op je buikgevoel en je eerste idee is meestal het beste. En als je het niet weet help ik je graag om het uit te zoeken.

Het voordeel van onbehandeld hout:

Je kan meteen beginnen schilderen. Je moet niet reinigen of schuren. Enkel bij donkere houtsoorten breng je best eerst een laag White Stain Blocker aan, als je dekkend wilt verven in een bleke kleur. Deze primer is erg makkelijk aan te brengen en droogt vlug.

Hoe schilder je best?

Het is sowieso nodig om twee lagen verf aan te brengen om een mooi dekkend effect te hebben. De eerste laag mag niet te dik zijn en zal meestal niet volledig dekken. Dat is oké, ik verzeker je, het komt goed bij het aanbrengen van de tweede laag. Laat tussenin de verschillende lagen wel goed drogen.

Video

Hoe je te werk gaat toon ik stap voor stap in de bijhorende video. Met een simpele klik op de link kom je op mijn Youtube kanaal. Er staan voorlopig nog maar twee video’s op maar er is meer  in de maak! En nu ik geen workshops kan geven is dit de ideale manier om je op weg te helpen en te inspireren.

Ik zou het heel leuk vinden als je op de knop “abonneren” en het belletje klikt, dan mis je geen enkele video en krijg je een melding als een nieuwe video geuploaded wordt. En een reactie is altijd welkom.

Klik hier voor de video!

Ik hoop je hiermee een beetje geholpen te hebben. De video is misschien wat lang, maar je kan doorspoelen als je ongeduldig bent. Ik ben nog een platform aan het zoeken om video’s te bewerken zodat het allemaal wat vlotter gaat. Geef me even de tijd om dat onder de knie te krijgen en dan komt dat helemaal goed…

Het resultaat…

Zin in meer inspiratie en tips?

Wil je op de hoogte blijven als er een nieuwe blog of video verschijnt, of (hopelijk) een volgende workshop? En sta jij nog niet op mijn mailinglijst? Dan vindt je hieronder de link om je aan te melden. Je krijgt dan het nieuws heet van de naald in je mailbox. Je zet best mijn e-mailadres bij je contacten zodat de mails niet in je spambox terecht komen.

Ja, hou mij op de hoogte als er nieuws is van Lily’s Corner!

Nu ik (ongewild) wat meer tijd heb maak ik hier graag gebruik van om jou heel veel te inspireren!

Heb je materiaal nodig dan lever ik dat graag bij jou aan huis, onder veilige omstandigheden wel te verstaan! Stuur een mailtje naar liliane_minnoy@outlook.be of zet een Bp in messenger van de Facebookpagina van Lily’s Corner. Dan kunnen we praktisch afspreken.

Wegens de omstandigheden zijn enkel leveringen in Blankenberge mogelijk.

Ik wens jou en al wie je dierbaar is een goede gezonheid! xoxo

Hou het veilig, zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

Een hele warme dikke knuffel! xoxo

Liliane

Blog Lily’s Corner

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*