Contact: 0496 36 54 98

Frisse lentedecoratie gemaakt van afdankertjes.

Frisse lentedecoratie gemaakt van afdankertjes.

Hey creatieve doe-het-zelver,

ook last van lentekriebels? Misschien wil je wel aan de lenteschoonmaak beginnen… of verlang je naar een frisse lentetoets in je huis. Deze sombere en natte dagen zijn ideaal om eens te gaan snuisteren op zolder, tuinhuis of in de stapels dozen die je in de garage hebt staan. Wedden dat je daar vergeten schatten vindt?

Ik was op zoek naar materiaal om lente- of paasdecoratie te maken voor de blog. Als je 28 jaar een winkel hebt en zelf je etalage maakt, dan val je achterover als je spullen bij mekaar zoekt, hoeveel je in de loop der jaren verzameld hebt!

Dit is wat ik gevonden had: massa’s kunstbloemen en verschillende soorten kransen. Eerst heb ik de bloemen gesorteerd per seizoen. Bleek dat ik er meer dan genoeg had om verschillende decoratiestukken te maken rond het thema lente en Pasen. Leuk!

Deze aftandse kerstkransen lagen eigenlijk klaar om naar de kringloopwinkel te doen, ik vond ze absoluut niet meer mooi en al helemaal niet meer van deze tijd! Maar wacht es even…ze deden me denken aan een nest, en misschien kon ik ze wel een ander, frisser kleurtje geven? Zeker het proberen waard!

Voorbereiding

Eerst verwijder je de oude decoratie, in dit geval de dennenappels, dennentakjes en de glitterdraad die er nog inzit. Mogelijk heb je hiervoor een kniptang nodig. Dan schilder je de krans met verschillende kleuren Vintage Paint verf. Doe dit met de droogverftechniek: dop de verf op je borstel wat af op een stuk karton of wegwerpbord, zodat er niet teveel verf aan je borstel hangt. En dan breng je de verschillende kleuren laag per laag aan tot je tevreden bent met het resultaat. Kies drie of vier kleuren die bij mekaar en bij de bloemen passen die je gaat gebruiken.

Voor deze krans gebruikte ik Soft Grey, Dusty Olive, Moss Green en Soft Beige.

Versiering aanbrengen

Terwijl de verf droogt kan je de bloemen uitzoeken die je wilt gebruiken. Zorg dat je ook wat groen klaar legt: klimop, bamboe, varens…

Voor de bloemen kies je kleuren die bij mekaar passen of mooi contrasteren. Vooraleer je met het lijmpistool aan de slag gaat probeer je best eerst je compositie uit zonder te lijmen. Anders wordt het een hopeloos geknoei om te corrigeren. Tevreden over je opstelling? Dan kan je het groen en de bloemen beginnen vastlijmen.

Ik zal het tot vervelends toe herhalen: wees voorzichtig met het lijmpistool, want je kunt je lelijk verbranden! Been there, done that…nu doe ik twee wegwerphandschoenen boven mekaar aan. Zo kan ik ze onmiddellijk uittrekken als het nodig is en heeft de lijm de tijd niet om in te branden.

Je kunt een deel van de krans versieren, of helemaal rondom rond. Aan jou de keuze.

En dit is het resultaat…geef toe, dit oogt toch frisser en vrolijker dan het origineel hé.

       

En het leukste is, dat ik geen nieuw materiaal heb moeten kopen om dit te maken!

Toegegeven, jij hebt waarschijnlijk niet zo’n voorraad materiaal liggen. Kijk toch eerst maar even rond in huis, je weet nooit…en vind je echt niks, dan is er nog de kringloopwinkel of de Action waar je goedkoop aan materiaal kunt geraken.

En van de Vintage Paint heb ik steeds kleine potjes van 100 ml staan, ideaal voor kleine klusjes. Advies en tips krijg je er gratis bij 😉

Voila, dat was het weeral. Ik hoop dat je hier een beetje inspiratie uithaalt en zelf aan de slag gaat. Zo ja, stuur dan zeker eens een foto door van het resultaat, dat vind ik altijd super!

Ben je nieuw hier, en sta jij nog niet in mijn mailinglijst? En wil je graag meer tips en inspiratie? Meld je dan via de link aan, vul je naam en e-mailadres in. Dan krijg je regelmatig tips en inspiratie in je mailbox. Ik hou je dan ook op de hoogte wanneer er een workshop doorgaat.

Ja! Stuur mij info en veeeel inspiratie!

In de volgende blog/ mail gaan we de paaseieren erbij halen. Want als jij je paasdecoratie zelf wilt maken, wordt het stillaan tijd om in gang te schieten.

Tot dan!

Warme en creatieve groetjes

Liliane xoxo

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*