Contact: 0496 36 54 98

Herfstdecoratie: Hortensia’s en oude blikken

Herfstdecoratie: Hortensia’s en oude blikken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herfstdecoratie met oude blikken en Hortensia’s

Hortensia’s zijn prachtige bloemen! In het begin van de herfst verdiepen de kleuren en worden de bloemen wasachtig. Ze zijn dan ideaal om in bloemstukken of kransen te gebruiken. Ze verwelken dan niet meer als ze drogen en behouden hun kleur. Je hebt voldoende aan één bol om een bloemstuk te maken, want je kan er heel wat toefjes van plukken.

Heb je het al eens uitgebrobeerd om een bloemstuk te maken in een oud blik? De combinatie van beiden geeft vaak een verrassend en leuk resultaat. Bovendien kan je er lang van genieten want Hortensia’s blijven lang fris.

Geen Hortensia’s in je tuin? Niet erg, je kan ze vinden als snijbloem bij je favoriete bloemist in alle mogelijke kleuren en ze zijn mooi te combineren met wat groen van struiken en/of een paar takken met besjes. Die vindt je in de herfst trouwens overal.

Hoe ga je te werk?

Denk even na waar je het bloemstuk gaat zetten en wat je er eventueel van passende decoratie kunt bijzetten. Kies je favoriete blik uit. Al die spullen samen kunnen je helpen om de kleur van je Hortensia te kiezen.

Snij een blok oasis op de juiste grootte en leg hem in water, laat hem wat uitdruipen als hij helemaal nat is. Voor je de oasis in je blik doet, plaats je er best eerst een plastic zak in. Want oude blikken willen wel eens lekken en je wilt geen roestige kringen op je meubels hé. Laat de oasis wel wat boven je blik uitkomen en rondt de hoekige randen wat af met een mesje.

Dit oude “First Aid” doosje vond ik wel leuk om te gebruiken. En in plaats van het deksel helemaal open te zetten, liet ik het half open alsof de bloemen er uitsprongen.

En dit is het resultaat! De hortensia komt uit de zinken teilen aan onze deur en de witte bloemetjes zijn Viburnum Tinus of Sneeuwbal. Dat is een bloeiende struik die winterhard is en gans het jaar groen blijft. In de herfst en winter komen er witte bloemetjes aan. Maar ook de gesloten knoppen zijn mooi om te verwerken. De besje zijn blauw-zwart.Dus een struik met veel mogelijkheden! Je vindt ze vaak in parken en de struiken kunnen ontzettend groot worden. Ze worden regelmatig gesnoeid dus niemand zal het erg vinden als je er wat takjes van neemt.

Maak je zelf regelmatig bloemstukken dan loont het zeker de moeite om deze veelzijdige Sneeuwbal in je tuin te planten. Het is helemaal geen moeilijke plant. In een grote pot op het terras doet ie het ook goed.

Nog een paar takken met sneeuwbal besjes en klaar!

Een paar voorbeelden ter inspiratie

Ik had het daarstraks over decoratiestukken die passen bij je bloemstuk om een leuke opstelling te maken. Je hoeft geen nieuwe dingen te kopen om er iets moois van te maken. Lily’s Corner gaat trouwens vooral over spullen hergebruiken…

Snuister eens in de vergeten hoekjes van je huis, op zolder of in het tuinhuis. Wedden dat je mooie dingen vindt die je allang vergeten was? Leuk om ze (voor een tijdje) terug een plaatsje in je huis te geven en weer van te genieten, toch?

Dit blikje ziet er uit als een mini-kastje en heb ik gevonden op een rommelmarkt. Zo heb ik een tijdje een ” oude blikken furie” gehad…elk mooi vintage blik dat ik tegenkwam kocht ik. Zo kan ik nu putten uit een grote voorraad, hihi. Gelukkig is die furie op tijd gestopt!

Wat oude, versleten boeken tussen twee Bulldog boekenstaanders en een schaal met (namaak) druiven , klaar! De druiven waren trouwens etalagemateriaal van in de winkel.

Hier ongeveer dezelfde opstelling, maar met een toepasselijk canvas en een andere achtergrond.

En waarom niet in de servieskast?

Het mini-kastje/blik in detail.

 

Deze is totaal anders hé. De blauwe Hortensia heb ik bij de bloemist uitgezocht om te doen passen bij de zwarte pompoen die geschilderd werd in Black Velvet Vintage Paint.

Heb je geen oude blikken? Het is makkelijk om zelf een blik een “vintage” look te geven. Je schildert een gewoon blik dat je uitgewassen hebt in een passende Vintage Paint kleur en je plakt er één van de vele vintage reclame afbeeldingen van Jeanne d’Arc Living op.

 

 

 

 

 

 

 

Zo, dat was het weer. Ik hoop dat je wat ideeën hebt opgedaan voor je herfstdecoratie.

De Vintage Paint verf en dito Vintage afbeeldingen zijn te verkrijgen in de winkel:

Warme en creatieve groetjes,

Liliane xoxo

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*