Contact: 0496 36 54 98

Decoreren met pompoenen

Decoreren met pompoenen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pompoenen zijn fantastische vruchten waarmee je heerlijke gerechten kunt maken. Maar ze zijn evengoed prachtig om je huis en tuin mee te decoreren! Er zijn duizend en één manieren om ze te pimpen tot fantastische decoratiestukken. Zo kan je de hele herfstperiode genieten van persoonlijke en originele decoratie. Oh, en had ik al gezegd dat het bovendien erg leuk is om te doen…

Ter inspiratie drie technieken

 

 

Eerst nog een paar tips over de opstelling. Pompoenen komen mooi uit op kandelaars. Ik gebruikte drie oude kandelaars van verschillende hoogte en vorm. Ze kregen dezelfde kleur als de pompoenen zodat het een mooi geheel werd. De pompoentjes onder de stolp bleven in hun originele kleur. Stolpen zijn trouwens heerlijke decoratiestukken die je ook op eindeloze manieren kunt gebruiken. Maar da’s voor een volgende blog.

Pompoen versierd met servettechniek

 

 

De grote pompoen kreeg twee lagen Warm Cream Vintage Paint. Dan de sierstrook van een papieren servet uitgeknipt. Je gebruikt enkel het bovenste laagje van het servet. Met Vintage Paint Primer & Sealer wordt de servetlaag op de pompoen gekleefd. Maak je niet druk als er hier en daar een plooitje inzit, dat valt niet op. Zorg wel dat het servet overal goed kleeft. Je drukt ze voorzichtig op het oppervlak, niet wrijven want dan kan het scheuren. Laten drogen en nadien nog eens overgaan met de Primer. Als alles goed droog is, lijkt het alsof de pompoen bedrukt is.

Tekening aanbrengen met sjabloon

 

 

Deze pompoen kreeg ook twee lagen Vintage Paint Warm Cream. Laat de verflagen goed drogen. Kies een herbruikbaar sjabloon van Jeanne ‘d Arc Living. Denk even na over de verdeling van de print die je wilt aanbrengen. Kleef het sjabloon met verflint op de pompoen zodat het niet verschuift terwijl je bezig bent. Je zult het sjabloon nog wat moeten aandrukken terwijl je werkt door de ronde vorm van de pompoen. Anders loopt de verf onder je sjabloon en komt de tekening niet mooi uit.

Je kan de tekening aanbrengen met een borsteltje of een sponsje. Zorg dat er niet teveel verf aan je borstel of spons kleeft. Dop het eerst wat af op een stukje papier. Dan ga je met doppende bewegingen de uitsparingen van het sjabloon opvullen met verf.

Ben je klaar, dan haal je meteen het sjabloon er af. Maar voorzichtig en langzaam hé, want als het verschuift heb je vlekken of vegen. Voor dit voorbeeld gebruikte ik het Sjabloon “French Lily” en Gold Metallic Effect Vintage Paint.

Pompoen met vlekken effect

 

 

Deze pompoen kreeg, net als de andere, eerst twee lagen Warm Cream . Dan ga je een doek ietwat verfrommeld in je hand houden en in de Metallic Gold Effect dopen. Afdoppen op een stuk papier of karton zodat er maar een beetje verf op het doek zit. Vervolgens het doek voorzichtig doppen op de pompoen. Je krijgt een vlekkerig effect. Je gaat hiermee door tot je tevreden bent met het resultaat. De truuk is om op tijd te stoppen, want in al je enthousiasme kan er opeens teveel goud opzitten. Geen paniek, laat alles drogen en dop er nadien met de grondkleur over.

Tip

Een echte natuurspons is een ideale ” stempel” om een vlekkerig effect te krijgen. Je kunt ze ook gebruiken op muren of tuinpotten om bijvoorbeeld een betonlook te krijgen. En als je ze na gebruik grondig uitspoelt kan je ze dikwijls gebruiken. Je vindt ze in het assortiment van Vintage paint.

Wil je nog meer voorbeelden?

Dan heb ik voor jou een gratis e-book waarin je nog twee totaal andere technieken vindt om pompoenen te pimpen.

 

 

 

 

 

 

 

Pompoen met een kantje. Een heel eenvoudige techniek want ik heb dat kantje er niet handmatig op geschilderd, het is een eenvoudig truukje. Het andere voorbeeld is, geschilderde pompoenen bewerken met gekleurde was. Een bijzonder effect.

 

 

 

Zo krijg je het werkboekje in je mailbox:

Klik op de afbeelding, vul je gegevens in en dan krijg je na enkele minuten het werkboekje in jouw mailbox.

Bovendien krijg je dan regelmatig inspiratie toegestuurd en verneem je als eerste wanneer er een nieuwe workshop is.

Geen interesse meer? Je kan je ten allen tijde uitschrijven, even goede vrienden.

 

 

 

Zo, ik hoop dat je een beetje geïnspireerd bent voor het seizoen van de pompoenen. Tijd om naar de winkel te gaan en een paar mooie exemplaren uit te kiezen!

Veel plezier en succes met het pimpen van pompoenen.

En niet vergeten, ik ben maar een mailtje ver…

heb je een vraag, stuur ze naar liliane_minnoy@outlook.be

of post een bericht op de Facebookpagina van Lilyscorner.

Warme en creatieve groetjes,

Liliane xoxo