8 maart internationale vrouwendag

Besef jij hoe belangrijk jouw bijdrage als vrouwelijke solo-ondernemer is aan onze maatschappij?

We geraken stilaan verlost van het beeld dat al wie in de Beautysector werkt er per definitie moet uitzien als een Barbiepop en waarschijnlijk niet te snugger is ook! Maar toch…er is nog werk aan de winkel. En dat ligt voor een stuk bij onszelf. Want laten we eerlijk zijn, het is ons met de paplepel ingegeven dat bescheidenheid siert.

Daarom wil ik op deze Vrouwendag nog eens dik in de verf zetten hoe trots jij mag zijn op wat je doet!

 

vrouwendag blog

 

Voor jezelf en je gezin:

Als zelfstandige zorg je voor een eigen inkomen waardoor je financieel onafhankelijk bent, niet onbelangrijk de dag van vandaag! Heb je een gezin dan zorgt jouw inkomen mee voor het welzijn en geluk van dat gezin. Je kan je kinderen laten studeren, laten opgroeien in een warm nest en hun alle kansen geven om op te groeien tot prachtige volwassenen. Zo kunnen zij op hun beurt hun “ding” doen in deze wereld.

Voor je klanten:

Het gaat in onze branche allang niet meer alleen over mensen mooi maken, verwennen. We geven onze klanten aandacht en advies. Het lichamelijk contact tijdens de verzorgingen wordt steeds belangrijker in een wereld waar het virtuele steeds groter wordt. Bij ons kunnen ze even op adem komen van hun drukke leven, aandacht schenken aan zichzelf, de batterijen opladen.

Iedere klant heeft wel ergens een complex over: rimpels, te dik, te dun, de voeten… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wij kunnen er voor zorgen dat klanten er niet alleen beter uitzien en zich beter voelen maar ook benadrukken wat hun kwaliteiten zijn.

Klanten zeggen vaak ” zoveel rimpels dat ik bijgekregen heb!” Maar dan hoor je dat ze met een vergrootspiegel naar hun gelaat zitten te kijken. Dan leg ik hen uit dat maar weinig mensen zo dicht bij hun gelaat komen en dat er gekeken wordt naar hun totaalbeeld, hun uitstraling. Dat iemand die er verzorgd en blij uitziet mooi en sympathiek gevonden wordt op elke leeftijd. Een perfect fotomodel dat nors of vanuit de hoogte op je neerkijkt zal zeker niet “mooi” overkomen.

Kleine complimentjes zoals: je hebt mooie ogen, je hebt een mooie huid of dat kleur staat je goed, maakt hen bewust van wat wel goed is en geeft hen meer zelfvertrouwen. Jouw advies is belangrijk want jij bent een “neutraal” persoon die de kennis heeft en dat onthouden ze.

Voor de economie:

Heb je er al eens bij stilgestaan hoeveel mensen jij werk geeft? Ja, zelfs jij die werkt zonder personeel! Denk maar eens aan je leveranciers, de transportfirma’s, je boekhouder, poetsvrouw, de fabrieken waar jouw producten, inrichting voor je salon en toestellen gemaakt worden. Vormingscentra waar je opleiding en bijscholing kunt volgen, coaches die je helpen bij de verschillende aspecten van het ondernemen. Zelfs de mensen die voor de overheid werken zoals bijvoorbeeld de belastingen, haha.

Al deze mensen vormen één lange ketting waarvan jij met je zaak een belangrijke schakel bent. Neem één groep ondernemers weg en de economie valt als een pudding in mekaar!

Dus, we hebben alle reden om fier te zijn op wat we doen als vrouw én ondernemer.

Ik hoor graag waarom jij trots bent op je beroep en je zaak, laat het weten in een reactie hieronder.

PS: de stereotiepe afbeelding die ik gekozen heb is natuurlijk bedoeld als knipoogje! 😉

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*